Већи део свог живота, више од једанаест година, од своје седме године, провео сам у Партизану, а још немам ни деветнаест.
Било је много лепих тренутака у млађим категоријама, освојених турнира, индивидуалних награда за најбољег играча, најбољег стрелца, нападача… Наравно, било је и падова, али се упорношћу и карактером све може победити!
Озбиљнији фудбал долази тек у омладинцима и тада се тек подвлачи црта ко је од младих играча конкурентан за сениорски фудбал. Тренер омладинаца – Ненад Брновић, одличан тактичар и педагог, додатно ме је надоградио. Са капитенском траком на руци, предводио сам тим у сезони коју смо одлично одиграли, победивши главне ривале више пута.
Стручни штаб првог тима и спортски сектор на челу са Ивицом Илиевим, пружили су ми шансу да тренирам са првим тимом и одем на прве припреме.
Имао сам велику срећу што сам допао у руке врсног стручњака за физичку припрему – Салета Томића, који ми је много помогао тако што ме је физички додатно обликовао и ојачао. На првој утакмици за први тим Партизана, на којој сам добио шансу од почетка утакмице, у Купу у Нишу, дао сам победоносни гол за 1:0 и пролаз у 1/4 финале. Врло брзо сам у првенству добио шансу на полувремену утакмице против Новог Пазара. Било је 0:0, ушао сам и после 7 минута погодио за 1:0. Серија добрих игара настављена је у Лиги конференције, утакмицом која је директно одлучивала о пролећу у Европи и додатан финансијски бонус за наш клуб.
У врло тешкој и неизвесној утакмици, мојим голом прошли смо даље и презимели у Европи, зато ми је то најдража утакмица у дресу Партизана и могу са поносом да кажем да сам, са својих осамнаест година, оставио неки траг. На крају, захваљујем се Партизану, а посебно спортском сектору, свим тренерима и бившим саиграчима у свим селекцијама, од петлића до првог тима.
Још у зимском прелазном року постојале су конкретне понуде многих европских клубова, који су ме пратили још од омладинаца, а интересовање је посебно порасло након игара у првом тиму. Алмерија ме је дуго пратила, била најупорнија и од почетка ми се јако свидео став и идеја водећих људи у клубу. Велика ми је част и задовољство што сам изабрао тако амбициозан и прогресиван клуб.
Надам се да ћу се наметнути стручном стабу и да ћемо заједно напредовати и остваривати све веће циљеве. Партизан ће остати моја кућа у коју ћу увек пуног срца долазити.
Посебна захвалност иде навијачима на подршци коју су ми пружали. Наши навијачи су авангарда и разумеју турбулентно време у коме се налазимо па им поручујем да још јаче пружају подршку играчима.

Ваш Марко Миловановић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ