– Заслужена победа Црвене звезде, много су боље ушли утакмицу од нас, били такмичарскији, ми једноставно нисмо имали у фази напада никаква решења, брзо смо губили лопте, нисмо били 100 посто ни у чему, ни у дуелу, увек кажем кад тако почнете утакмицу и на тај начин играте,
онда кажем себи да сам вероватно направио лош одабир екипе.

Жао ми је због наших навијача, зато што су дошли у том броју и напунили југ и било их је доста и на истоку, тако да жао ми је због њих највише, а Звездина чиста победа, заслужена. Друго полувреме смо се тргли, играли боље, али нисмо били довољно опасни да бисмо их угрожавали. Честитам још једном Звезди, мислим да је све било фер и коректно.

– Не бих сада индивидуално анализирао. Ми смо ушли нормално у утакмицу, ставили смо један наш офанзивни тим, могли смо да уђемо другачије. Јасно је да је био лош одабир, нисмо били свежи, нисмо били интезивни, нисмо добијали ни један дуел, нисмо направили ни један пас.
А друго полувреме смо нападали, али пита се и противник, не сад зато што нисмо хтели да будемо безопасни, Звезда нам није дозволила да стварамо шансе иако смо доминантнији и били на противничкој половини, тако да сад не бих појединце ко је шта је, сам сам изабрао тим
и евидентно погрешио са играчима са којима сам кренуо.

– Са Декијем смо причали о неким изјавама, Деки је супер коректан био, неки конструктиван разговор.
Са судијом, питао сам га зашто ми је дао жути картон. Ја лично немам замерку, не знам нисам гледао утакмицу на одређене ситуације, али онако гледајући мислим да је контролисао утакмицу, оно што сам видео са терена, да ли је нешто грешио или није, то ће се видети кад се буде радила анализа, али што се мене тиче ја немам замерку. Осећа се кад неко хоће да свира на ову или на ону страну, али он је човек судио, а сад да ли је грешио или није, мислим да није.
– Што се тиче тима, да сад не откривам, мислим да сам требао да направим такмичарскији тим као што смо ушли у друго полувреме. Пре три дана смо имали јаку утакмицу, која нас је очигледно потрошила, били смо потпуно без свежине, нисмо могли да уђемо ни у притисак, нисмо могли ни да играмо онако као што смо навикли да играмо. Далеко од тога, наравно и Звезда је допринела томе са њиховим начином игре. Није алиби, нити желим да га тражим,нити мислим да може да буде, али једноставно играју се утакмице на три дана, можда је требало да направим три, четири промене, као што смо почели друго полувреме, можда је тако требало да почнем утакмицу. Не знам тачно ко је у каквом стању сваки пут, да ли је неко свеж или није свеж, да ли је потрошен или није, али понављам није то разлог, то је један од разлога. Један разлог је што нам Звезда није дозволила да играмо, а други што смо стварно били потрошени много дефинитивно, то сам осетио од кад је утакмица почела.

– Нисам рекао да смо ми и Звезда фаворити, али сам рекао да ћемо се борити до краја. Ја сам срећан што су пре овог првенства сви говорили да немамо шансе, а ми смо и даље у трци, имамо два бода више, има још доста да се игра. Тешка је лига, треба побеђивати сваку утакмицу,то није лако, биће киксева и с једне и с друге стране сигурно.
Задовољан сам и срећан да сами одлучујемо и да смо у борби до краја. Задовољан сам што је данас био пун стадион, продате су све улазнице после колико времена, не памтим да је некада продато оволико за дерби, тако да срећан сам да смо актери једне овако добре и лепе приче. Нисам наравно срећан што смо изгубили и то на овакав начин где смо прво полувреме били катастрофални и то је моја највећа жалост.

– Много нам је боље него да смо на минус четири или пет, носићемо се лакше са плус два, него са минус пет или минус два, тако да немамо проблем с тим, а на нама је ако вредимо, ако смо прави, ако покажемо да смо прави, задржаћемо предност или је повећати.
Дуго се игра првенство, ово је 24. коло, много смо утакмица одиграли. Ових дана смо одиграли и две утакмица у Европи. Ако смо прави нема никаквих проблема, све зависи од нас.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ