Гост Партизановог подкаста био је помоћни тренер црно-белих и некадашњи прослављени фудбалер Алберт Нађ. На почетку разговора Нађ је открио како је изгледало његово упознавање са Горданом Петрићем давне 1991:

-Први пут сам срео Гордана када сам приључен из омладинаца са шеснаест година у први тим Партизана под командом Ивице Осима. Када вратим време, и тада ми је Гордан изгледао још опасније и озбиљније,јер је био много виши и крупнији од мене. Међутим, играли смо две године заједно , тако да смо се и боље упознали. За њега могу рећи да је одувек био сталожен по карактеру, док је мој енергични темперамент већ свима познат.

Нађ је истакао колико је тренинг важан у његовој фудбалској филозофији:

-Сам тренинг мора да буде на једном високом нивоу, јер како тренираш тако ћеш и играти утакмицу после. Ако желиш да играш агресивно онда мораш и на тренингу да будеш агресиван. Ако желиш да имаш јаке дуеле, онда и на том истом тренингу мораш да имаш пођеднако јаке дуеле. То је филозофија коју сам прихватио од старијих колега и тренера који су ме тренирали!

Сходно обавезама које очекују Партизан, Алберт Нађ је изнео и своја очекивања пред европске дуеле, али и вечити дерби који је пред нама почетком марта.

У склопу своје биографије, такође је говорио и о ванвременским темама као што је улазак црно-белих у Лигу Шампиона у који многи тада нису веровали. Присетио се и како је реаговао када му је популарни коментатор Предраг Страјнић рекао да не очекује да ће црно-бели направити подвиг у Енглеској и избацити фаворизовани Њукасл:

-Никада не могу да сумњам у Партизан, јер га волим, живот бих дао за Партизан-подвлачи Нађ.

Мене је та сумња јако погодила и да сам могао да отворим прозор у авиону у том тренутку мислим да бих га избацио са 10000м док смо летели-у шали наставља и каже:
И тада сам му рекао, ако победимо, плаћаш пиће целом авиону, а ако изгубимо ја плаћам вечеру за цео авион!

Цео интервју можете погледати на Партизановом Јутјуб каналу.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ