Црно-бели су уписали  три бода у утакмици 20. кола СЛС над екипом ФК Рад за коначан резултат 0:3 (0:2) головима Рикарда Гомеша 5′, 71′ и Немање (Р) Милетића. Овом утакмицом ФК Партизан је убележио 101 дан без пораза, мрежа је остала мирна 14 пута, имали смо дуплу асистенцију Горана Закарића и деби Филипа Стевановића.

Управо млађани кадет Стевановић, који игра на позицији крилног везног, први пут говори о себи за Партизанов сајт.

Имам 16 година, редован сам ученик Спортске гимназије у Београду – почиње своју причу Филип. − Због обавеза у првом тиму сада ми је мало напорније да ускладим школске обавезе, али се максимално трудим. Не могу описати своју срећу због дебија у првом тиму. Све до пре годину дана сам живео у Ариљу, да бих  у Београд долазио само викендом на утакмице. Када је почела лига морао сам да се преселим због уигравања.

Рођен си у Ужицу, када си дошао у црно-белу породицу?

Рођен сам у  25. септембра 2002. године у Ужицу и од када знам за себе сањао сам да једног дана заиграм за први тим Партизана. Прошао сам све категорије Партизана – петлиће и пионире, сада сам млађи кадет, тако да сам од малена научио шта значи свети грб. Припадам оној чувеној генерацији (2002) која је на дербију 2015. године победила вечитог ривала са 7:1, тада сам постигао два гола, где смо тада показали управо ту победничку клицу која краси све који поникну у нашој школи. Што се тиче узора то су – Меси, Нејмар и Роналдињо.

Шеф Мирковић те је додатно запазио током пријатељских утакмица црно-белих када си постигао два гола и имао једну асистенцију!?

Посебно ми је драго због тога, додатно јер је реч било о комбинованом тиму. Али те утакмице су управо мотив за нас младе играче да покажемо свој таленат и докажемо се.

Данашњи датум ће за тебе бити уписан  великим златним словима?

— Како да не, мој деби! Искрен да будем нисам имао трему до уласка на терен, само ми је жао што нисам искористио шансу у последњим минутима утакмице за гол, али сам пресрећан што сам дебитовао. Прво су ме позвали чланови породице, а потом и другари који су ми честитали и упутили речи хвале. У центру највише времена проводим са Јованом Кокиром, Светом Марковићем и Армином Ђерлеком, што ми је додатно олакшао период привикавања. Али морам рећи да ми сви старији играчи дају савете и да су ту за мене.

Играш на позицији крилног везног. Како си се прилагодио тренинзима првог тима?

− Тренинзи су много захтевнији него у кадетима. Полако се привикавам на начин рада, а како сам чуо постоје индиције да ћу ићи на припреме првог тима, што ће ми посебно значити. Поред своје позиције играо сам и на позицији полушпица и шпица. Посебно се захваљујем свим својим тренерима који су били уз мене у свим категоријама – Зорану Мамићу (Муњи), Џеваду Преказију и Владимиру Јешићу.

ФК Партизан утакмицу 21. кола СЛС игра у петак 14. 12. 2018.године од 18 часова на стадиону Партизана, ФК Партизан – ФК Мачва.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ