На СЦ Партизан-Телеоптик се вредно ради. Тренинзима су се прикључили Данило Пантић и Рикардо Гомеш, док се прво појачање у табору црно-белих нападач Немања Николић после скоро две недеље каже осећа као код куће. Уз напоран рад, два тренинга дневно, кондиционе и тактичке припреме, Николић износи своје прве импресије о раду у црно-белој породици.

Организација је феноменална као и сам СЦ Партизан-Телеоптик. Терени, што је нама најважније, су у одличном стању, а уз то имамо и теретану и све предуслове за напредак. Ако могу да кажем, ово је пример једног добро организованог клуба који играчима пружа све, а уједно ствара нове играче и бори се за титуле. Не смем заборавити ни ресторан, комплетан угођај, од запослених до естетског дела и хране која је одлична. Заиста сам одушевљен.

Познато је да си најбољи пријатељ са Ђорђем Ивановићем који је такође дошао из Спартка. Који савет ти је дао по доласку?

Ђоле  ми је пре доласка испричао све и уједно ми дао да се тако изразим скицу свега што ме чека када дођем у Партизан. Остало је на мени да радим и искористим ове услове и све добробити спортског центра за мој лични напредак и усавршавање.

Радите већ десетак дана на центру док екипа у петак екипа иде на други део припрема у Словенију? Како си се ти прилагодио?

Сваки почетак припрема је тежак, форма се темпира за оно што нас тек очекује целе сезоне, јер сам сигуран да ћемо играти на три фронта. У Партизану се ради другачијим интезитетом што је нормално, јер је реч о клубу који је поштован како у Србији, тако и у Европи где се стално иде на титуле и трофеје. То наравно носи и одређени притисак, али са тим се играч мора носити. 

Поред Ђолета Ивановића са ким се највише дружиш?

Највише времена проводим са својим цимерима, Марком Јовичићем, Немањом Стевановићем и наравно Ђолетом. Захвалан сам свим момцима који су ме сјајно прихватили и није фраза да смо сви као једна породица. Тако се морамо држати и даље, јер уз добру атмосферу и рад ту су и резултати.

У среду нас очекује жреб за прво и друго коло квалификација за Лигу Европе, а познати су и противници у СЛС?

Надам се да ће ове године наша екипа направити искорак више у Европи. Велики број играча је искуснији играњем у овом такмичењу иако ће свакако бити тешко јер је реч о добрим екипама. Што се тиче домаћег првенства, ту нам је већ познат први противник – Радник из Сурдулице. У сваку утакмицу улазимо са жељом за победом што је и филозофија клуба. Свака утакмица се игра без калкулисања, на победу. Што се тиче мојих очекивања, слободно могу рећи да је то дупла круна, као и групна фаза ЛЕ, па ћемо за даље видети − шеретски каже Николић.

Биљана Обрадовић

Фото галерија: Мирослав Тодоровић

no images were found

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ