Илија Лукић, некадашњи играч Партизана, преминуо је у 75. години.

Лукић је рођен је 21.12.1942. године у Београду. Фудбалом је почео да се бави у млађим категоријама ФК Железник, а 1961. године је постао члан Приштине. Јула 1966. постаје члан Партизана, за који је одиграо 27 утакмица и постигао 24 гола.

С обзиром да је тада у Партизану играла генерација чувених Беба, није успео да се наметне и постане првотимац, па у Хумској 1 остаје кратко и одлази у Калифорнију (Оукленд), где наступа за тамошњи клуб Оукленд Клиперс са којим осваја прву титулу титулу првака у првој професионалној лиги Северне Америке. Одатле прелази у холандски Хераклес, а у лето 1969. одлази у француски Рен и ту доживљава пуну афирмацију. Године 1971 са Реном осваја куп Француске. Касније је наступао за француски Руен и аустријски Линц.

По окончању играчке каријере 1977. године почиње да ради као тренер у Белгији, Аустрији и тако редом у 13 различитих клубова на 3 континента са којима је освајао национална првенства и купове. Највише успеха имао је у Саудијској Арабији и Уједињеним Арапским Емиратима. Дипломирао је на вишој тренераској школи у Београду, а има и диплому фудбалског тренера са Универзитета у Сан Франциску.

Цампи, почивај у миру и нека ти вечна слава и хвала.

Време и место сахране биће накнадно објављени.

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ