Комесар за безбедност ФК Партизан, господин Живко Шљукић, угостио је студенте Факултета за међународну политику и безбедност и укључио их у процес безбедносне припреме фудбалске утакмице ФК Партизан – ФК Радник Сурдулица.

Студенти су имали прилике да из прве руке чују и виде на који начин се организују утакмице високог ризика, који су највећи безбедносни изазови приликом организовања спортских манифестација, као и шта све подразумева организација једне утакмице из перспективе комесара за безбедност.

Господин Шљукић омогућио је студентима да се лично упознају са начином рада и организацијом редарске службе, улогом припадника МУП-а на стадиону, контролом уласка навијача на трибине и начинима евакуације. Такође, студенти су имали прилике и да бораве у посебним просторијама из којих се спроводи видео надзор стадиона и околине, као и да посете трофејну салу ФК Партизан.

– Овим путем се још једном захваљујемо ФК Партизан, као и господину Живку Шљукићу, који је на сјајан начин угостио наше студенте, и својим ентузијазмом, непосредношћу и стручношћу на личном примеру показао како изгледа посао комесара за безбедност једног спортског клуба – наводи се у саопштењу @ФКМБедукација

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ