Лопта је округла, а фудбал непредвидив. Један дан си херој, а други дан те повреда може одвести са тог истог „краљевског постоља” званог фудбалски терен. Зато опстају најбољи, они који знају да се дижу када падају, који имају ген победника и који су после пада још бољи и успешнији.

Један од њих је и Зоран Бамби Тошић, љубимац Гробара и повратник у црно-беле редове. Иако ће га повреда листа после утакмице са Напретком одвојити неко време од терена, Бамби је сваки дан уз црно-беле у борби за шампионску титулу и пролаз у Европу.

– Веома сам разочаран повредом – видно нерасположен почиње разговор за Партизанов сајт.

– Имао сам велику жељу да помогнем екипи у наредним важним мечевима, али нажалост нећу бити у могућности. Подједнако ме боли и чињеница да нећу бити у саставу репрезентације за кључне утакмице. Надам се да ћу бити спреман после репрезентативне паузе – каже Тошић.

Очекује нас утакмица са екипом Рада, стандардно тешка?

– Морали смо боље да започнемо сезону. Губљење бодова против Вождовца и Напретка нас је ставило у позицију да заостајемо 5 бодова, али има још много утакмица да се одигра и бодова који су у оптицају. Сигуран сам да ће момци дати све од себе у недељу и да ће исправити грешке које смо правили.

Играње у Европи доноси тежак распоред, умор и нажалост и повреде. Очекује нас убрзо и утакмица са Динамом из Кијева.

– Већ сам рекао да је битно што смо започели такмичење позитивним резултатом. Сваки бод има значај и даје на самопоуздању. Следећа утакмица може да определи доста тога и жао ми је што нећемо имати навијаче на нашој страни, јер то  пуно значи на оваквим утакмицама. Даћу све од себе да будем део генерације која ће презимити у Европи!

Бамбију желимо брз опоравак и повратак на терен!

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ