У тешким временским условима када је на снази био црвени метео аларм, црно-бели су остварили још једну победу и донели нова три бода против екипе Спартак Ждрепчева крв у 3. колу СЛС. Стрелац победоносног гола за Партизан у 30 минуту био је Леандро Тавамба. Коначан резултат: Спартак ЖК – Партизан 0:1

– Време је заиста било веома тешко, али ми смо професионалци и припремљени смо на различите климатске услове – каже Леандро Тавамба. Истина је да је терен био далеко од доброг, али играо сам и на горима, тако да мени лично то и није био проблем. Противнички играчи су били врло мотивисани, што смо и очекивали. Партизан је тим који у сваком колу игра дерби и у којем су сви посебно мотивисани против нас, тако да нам све то дође нормално.

Одлично си започео сезону и постигао још један гол?

– Оно што је мени најважније, јесте да свако од мојих саиграча игра на високом нивоу и да смо сви фокусирани на наш циљ и добру игру. Из те добре игре онда долазе и голови, али само захваљујући тимском раду. Тек смо почели, ја могу још боље и трудићу се да тако и буде.

Неколико промена је било у стартној постави у односу на утакмицу против Олимпијакоса?

– Наш шеф инсистира на томе да смо сви тим, да сви морамо да играмо у систему и да у сваком тренутку морамо бити спремни на ротације без обзира о којој утакмици и позицији је реч. И као што видите то функционише. Он захтева од нас да сваки играч мора да да најбоље на тренингу, а потом када добије шансу управо то оправда на утакмици.

Имате веома тежак распоред у наредне две недеље, практично без два дана одмора?

– Истина је да је распоред тежак, али ме све то мотивише да дам најбоље од себе у овом шампионату. Осећам да могу да пружим више ове сезоне и да дођем на ниво о ком сам одувек сањао. Добро сам почео и радићу све јаче и боље, да бих напредовао из утакмице у утакмицу.

Црно-бели играју следећу утакмицу у среду 9. августа 2017. године на свом стадиону против Вождовца од 20 часова.

 

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ