stakleni_valjak_1

У својој, више од седам деценија дугој историји и традицији, ФK Партизан је одликовала толеранција, трпељивост и права, исконска и искрена љубав његових навијача према клубу. За наш клуб су одувек навијали они који знају речи чика Душка Радовића да се за друге навија а Партизан воли.

Партизан се воли и када је тешко, јер није увек лако, али је увек лепо бити навијач овог славног клуба.

Партизан, зато, препознаје и вреднује сваку добру намеру, гест и спортску вољу која чини да наш клуб живи и бори се на фудбалском терену.

Премијер Србије и изабрани председник је репрезент државног јединства и персонификација демократске тековине да поштујемо избор и вољу већине нас.

Међутим, имамо срећу да је он и човек спорта.

Влада Републике Србије и њен премијер, Александар Вучић, свакодневно предано и марљиво помажу спорт у овој земљи. Србија је поносни домаћин ватерполо, кошаркашких, футсал и атлетских првенстава, наши олимпијци су надмашили све рекорде у броју медаља са неког олимпијског такмичења, граде се нови спортски објекти а спортски радници имају разлога да са оптимизмом гледају у будућност спорта у Србији.

ФK Партизан препознаје и вреднује колико је лично Александар Вучић имао разумевања када је Партизану било тешко, када је војевао битку са органима УЕФА да би наши навијачи овог лета и јесени гледали европски фудбал у Београду.

Та помоћ била је пресудна. Истина је једна и недељива. Пријатељи се, знамо, у невољи препознају. А он је пријатељ спорта.

ФK Партизан препознаје и вреднује каквог партнера има у Влади Републике Србије у свакодневним, мање оку јавности видљивим, биткама. Уз то разумевање и подршку, ми те битке добијамо. На добробит спорта у целини, јер Александар Вучић врло добро осећа да је државно јединство снага ове земље.

Ми се бавимо спортом, најплеменитијим изразом животног задовољства. Лепота ове игре је у трофеју који је на дохват руке. Наши играчи и тренер су заслужили да све оно што су знојем изградили нико од нас неодговорношћу не пролије.

Јунаштво је, каже Марко Миљанов, себе одбранити од другог а чојство другога одбранити од себе. Навијачи Партизана, уверени смо, знају и за чојство и јунаштво.

Навијајмо у недељу за наше јунаке овог доба, оставимо по страни све друго, осим црно-бело у срцу.

Том синергијом љубави и подршке, тако својственом Партизану, бићемо шампиони!

А два шампиона ће умети да се цене.

Живео Партизан!

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ