Mladi štoper Svetozar Marković ( 2000) i mađarski reprezentativac Filip Holender ( 1994) odmah po potpisivanju ugovora sa crno-belima priključili su se svojim nacionalnim selekcijama.

Za sajt Partizana, prvi put, svako iz svog ugla, govore o dolasku u Partizan i očekivanjima u periodu koji dolazi.

 

– Svi znaju da je moja velika želja bila da se vratim u Partizan. Pregovori nisu bili laki i trajali su više od mesec i po dana. Iako sam igrač Olimpijakosa, bio sam pozajmljen Larisi i prvo sam morao da raskinem ugovor sa njima, što sam uspeo da uradim bukvalno tri dana pred kraj prelaznog roka.
U Olimpijakosu su smatrali da ovde nema dovoljno jakih utakmica gde mogu da napredujem, ali pošto za mene nije postojala nijedna druga opcija u glavi i nisam želeo da odem nigde drugo na pozajmicu osim u Partizan na kraju su se kockice složile! Presrećan sam što sam ponovo u svom klubu!

Partizan?

– Partizan sam pratio stalno! To je moja kuća gde god bio na svetu! Ako nisam u njemu kao igrač, onda sam sigurno najvatreniji navijač!

Svetozar Marković sada i onda?

– Mislim da sam napredovao ovih godinu ipo dana koliko sam bio u Grčkoj. Iako nisam igrao konstantno prvih sedam meseci, od januara ove godine do kraja prvenstva u Larisi sam odigrao sve utakmice i to mi mnogo znači!

Šef Stanojević?

– Šefa Stanojevića sam upoznao kada sam bio u Beogradu da bih potpisao ugovor. Znam šta očekuje od mene, ali ćemo tek pričati kada se pridružim ekipi i počnem da treniram sa njima.

Ekipa i ja?

– Nisam igrao sada tri meseca, bio sam i nešto povređen, ali je to sada iza mene i spreman sam. Mislim da ću se brzo prilagoditi ekipi i šefovim zahtevima, jer ima dosta igrača koji su tu kao i pre godinu ipo dana.

Večiti derbi?

– O derbiju ne treba mnogo da se priča! Svaki igrač sanja o derbiju i jedva čekam da počne utakmica sa zvezdom!

 

 

Filip Holender

Sve se izdešavalo tri, četiri dana pre mog dolaska u Beograd. Menadžer me je prvo kontaktirao i rekao da je Partizan zaintresovan za mene, ali iskreno nisam verovao u tom trenutku u tu mogućnost s obzirom na to da je ostalo par dana do kraja prelaznog roka, a ujedno su me čekale reprezentativne obaveze. Ali, ubrzo nakon toga, sve je postalo još ozbiljnije. Rekli su mi da me čekaju u Beogradu i da već mogu da dođem da potpišem ugovor. Sve se desilo brzo i na obostrano zadovoljstvo,uz veliku želju da se priključim timu.

– Partizan sam pratio, više u evropskim utakmicama nego u samoj ligi, jer sam i sam imao treninge i obaveze oko fudbala. Ne znam nikoga iz ekipe, ali sam siguran da ću se brzo i dobro uklopiti u tim.

– Šefa Stanojevića sam upoznao u Beogradu tokom potpisivanja ugovora. Pričali smo na različite teme, ali kada govorimo o mojoj poziciji konkretno, mogu da igram i na krilu i u napadu. Sve zavisi gde me on vidi u tom trenutku.

– Značilo bi nam da se smanji razlika! – kaže Holender o Večitom derbiju!

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE