Млади штопер Светозар Марковић ( 2000) и мађарски репрезентативац Филип Холендер ( 1994) одмах по потписивању уговора са црно-белима прикључили су се својим националним селекцијама.

За сајт Партизана, први пут, свако из свог угла, говоре о доласку у Партизан и очекивањима у периоду који долази.

 

– Сви знају да је моја велика жеља била да се вратим у Партизан. Преговори нису били лаки и трајали су више од месец и по дана. Иако сам играч Олимпијакоса, био сам позајмљен Лариси и прво сам морао да раскинем уговор са њима, што сам успео да урадим буквално три дана пред крај прелазног рока.
У Олимпијакосу су сматрали да овде нема довољно јаких утакмица где могу да напредујем, али пошто за мене није постојала ниједна друга опција у глави и нисам желео да одем нигде друго на позајмицу осим у Партизан на крају су се коцкице сложиле! Пресрећан сам што сам поново у свом клубу!

Партизан?

– Партизан сам пратио стално! То је моја кућа где год био на свету! Ако нисам у њему као играч, онда сам сигурно најватренији навијач!

Светозар Марковић сада и онда?

– Мислим да сам напредовао ових годину ипо дана колико сам био у Грчкој. Иако нисам играо константно првих седам месеци, од јануара ове године до краја првенства у Лариси сам одиграо све утакмице и то ми много значи!

Шеф Станојевић?

– Шефа Станојевића сам упознао када сам био у Београду да бих потписао уговор. Знам шта очекује од мене, али ћемо тек причати када се придружим екипи и почнем да тренирам са њима.

Екипа и ја?

– Нисам играо сада три месеца, био сам и нешто повређен, али је то сада иза мене и спреман сам. Мислим да ћу се брзо прилагодити екипи и шефовим захтевима, јер има доста играча који су ту као и пре годину ипо дана.

Вечити дерби?

– О дербију не треба много да се прича! Сваки играч сања о дербију и једва чекам да почне утакмица са звездом!

 

 

Филип Холендер

Све се издешавало три, четири дана пре мог доласка у Београд. Менаџер ме је прво контактирао и рекао да је Партизан заинтресован за мене, али искрено нисам веровао у том тренутку у ту могућност с обзиром на то да је остало пар дана до краја прелазног рока, а уједно су ме чекале репрезентативне обавезе. Али, убрзо након тога, све је постало још озбиљније. Рекли су ми да ме чекају у Београду и да већ могу да дођем да потпишем уговор. Све се десило брзо и на обострано задовољство,уз велику жељу да се прикључим тиму.

– Партизан сам пратио, више у европским утакмицама него у самој лиги, јер сам и сам имао тренинге и обавезе око фудбала. Не знам никога из екипе, али сам сигуран да ћу се брзо и добро уклопити у тим.

– Шефа Станојевића сам упознао у Београду током потписивања уговора. Причали смо на различите теме, али када говоримо о мојој позицији конкретно, могу да играм и на крилу и у нападу. Све зависи где ме он види у том тренутку.

– Значило би нам да се смањи разлика! – каже Холендер о Вечитом дербију!

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ