Пре свега бих желео да се захвалим руководству ФК Партизан, председнику Партизана г.Милораду Вучелићу, генералном директору г.Милошу Вазури, потпредседнику проф.др Владимиру Вулетићу, директору Ивици Илиеву и свим запосленима, на указаној прилици да радим у Партизану, а онда на више него коректној пријатељској и пословној сарадњи од првог до последњег дана.

Захваљујем се на свему што су урадили за мене и на свакој могућој подршци коју сам имао као шеф стручног штаба ФК Партизан.

Огромну захвалност дугујем свим играчима Партизана на свему што су урадили ме само за мене, већ и мој стручни штаб и клуб у претходном периоду.
Уз све падове које смо имали, мислим да смо доста добрих ствари успели да направимо у изузетно тешким околностима и на томе сам им неизмерно захвалан.

– Велико хвала свим навијачима Партизана који су у изузетно тешким околностима трпели много тога, а увек били максимална подршка и мени и екипи од првог до последњег дана, на чему сам им такође неизмерно захвалан.

– Искуство које сам прошао ових годину и по дана у Партизану је невероватно, нема цену и такво искуство обично људи плаћају, док сам ја имао привилегију да сам био плаћен за то. Стога сам такође захвалан руководству клуба, што сам био у прилици да радим у овим тешким временима,јер се тад највише учи.

– Што се тиче које одлуке коју сам дао, оставке на место шефа стручног штаба ФК Партизан, сматрам да више не могу да извучем од ове екипе више од онога што смо до сада урадили. Стога мислим да је максимално коректно према свима, клубу, навијачима, запосленима, односно према самој екипи да се склоним.

Ово није одлука која није донета преко ноћи из револта, већ која је у мени постојала и трајала месец дана. Знате да никад нисам тражио оправдање и кривца у другима, увек сам полазио од себе, тако да када сам схватио да се не можемо борити за циљеве које сам ја зацртао на почетку сезоне, најпоштеније је било да преузмем одговорност и кривицу на себе и да одем.

– Последња утакмица против екипе Војводине и моја реакција на одлуку судије је нешто чега се стидим и кајем и уједно је још један разлог зашто сам преломио да више нисам у стању да наставим да радим у Партизану, јер то није начин на који треба да се понаша тренер Партизана и није мој манир. Због тога се стидим и кајем и уједно извињавам свима у фудбалској Србији, јер ми пре свега треба да будемо позитиван пример деци и свима другима.

– ФК Партизан желим све најбоље!

– Поново прелазим у највеће навијаче овог клуба што сам увек био и сигуран сам да ће фудбалски клубу ово преживети, јер је преживео већ много тога, да не набрајам… Да не ширим причу, преживео је доста мука у претходним годинама, преживеће све!
Желим му све најбоље и све што могу да учиним и помогнем мом клубу, стојим му на располагању!

– Новом тренеру Партизана, Александру Станојевићу желим све најбоље! Ми смо пријатељи од шеснаесте године и ако постоји тренер у Европи и свету који може ово да подигне и ово преживи са екипом онда је то Александар Станојевић.

Ваш Саво Милошевић

 

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ