У утакмици 4.кола Linglong Tire СЛС екипа Партизана је на гостујућем терену савладала екипу Радника у Сурдулици резултатом 0:2 ( 0:0)
Под провалом облака, на изузетно тешком терену, црно-бели су победили головима Такумe Асана ( 62’) и Умара Садика ( 90’)

Јагуар је поново изашао на терен?

– Мислите наравно на мој карактеристични знак који покажем када дам гол! Било је заиста веома тешко, одједном се сва киша срушила изнад Сурдулице и било је немогуће играти. Били смо лоши у првом полувремену у односу на друго када смо успели да поставимо нашу препознатљивију игру.

Кажу медији ‘клупа ‘донела победу Партизану?

– Ми смо сви стартери и ми смо сви клупа, један тим који је стално заједно. Зависи само ко је кад и колико спреман и психички, како отворимо утакмицу, како се постави противник. Није фудбал видео игрица. Ни и њој није лако да победите, а не када имате људе пред собом и не знате како ће изгледати сами ток утакмице. Али ми је веома драго што је Денис ушао у игру и што је лопта ишла преко њега до мене. Он је добар играч и мислим да ако настави да ради добро на тренинзима као до сада да ће нам доста помоћи. Што се тиче самог гола, проценио сам у тренутку да на тај начин могу најбоље да смирим лопту и пошаљем је у гол што се и показало за добар потез. Битно је да Партизан побеђује, резултат је мање важан.

Како си се ти носио са свим дешавањима у Партизану последњих десетак дана?

– За мене као некога ко долази из сасвим другачије културе су дешавања и реакције у српском фудбалу и даље на нивоу шока. Покушавам заиста да са једне стране разумем, али опет не схватам зашто су сви на клупи бесни и љути када одмах не дамо гол? Та нервоза и љутња се преноси и на свлачионицу на полувремену и буде заиста огроман притисак. Помислим, момци имамо друго полувреме, успећемо, поправићемо, само мирно и позитивно. Покушавају да ми објасне да сте ви темпараментан народ, да је код вас једноставно тако, да мора стално да је напето, тензија.. Нашалимо се некада да бисмо могли да унесемо и пробамо неку технику из Јапана, као martial arst..Најважније је да преносимо једни другима позитивне мисли и позитивну енергију и онда се то враћа….то је закон природе.

Већ си дуго у Србији, терени нису исти као у Хумској, другачија је и култура како кажеш…?

– Али ми се допада Београд и већ сам се навикао. Слабо сам имао времена да га упознам, јер сам сваки дан морао да се спремам за ову сезону.
Мислим да Партизан има потенцијал да се бори за титулу и да је вазно да смо све што је иза нас оставили и да идемо даље. Спремамо се сада и за нове утакмице, нама није дозвољено да изгубимо и то је непрекидна борба.

Породицу дуго ниси видео?

– Нисам и заиста ми недостају. Надам се да ћу моћи да одем када буде репрезентативно окупљање или нека следећа пауза. Овде вредно радим, тренирам, имам време и за опоравак, једноставно спортски живот!

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ