У Партизан је дошао пре скоро месец дана из словеначке Олимпије, када се пред крај припрема придружио екипи на Златибору. Маки Бањак, ново појачање у редовима црно-белих, сада је један од стандардних играча на месту штопера поред Уроша Витаса, Бојана Остојића и Игора Вујачића.
За сајт Партизана, Бањак говори о првих месец дана у црно-белом табору.

Маки, скоро си месец дана у тиму,како се осећаш ?

– Стварно добро. Имао сам заиста топао дочек од навијача који су ми стално писали и пре мог доласка, а и сада. Али, оно што ми је најважније је да су ме одлично прихватили саиграчи!

На самом старту сезоне смо имали малих проблема. Нисмо играли добро у Новом Пазару и то је за све био тежак период. Како си се ти носио са тим будући да си тек дошао?

– Увек волим да кажем: ‘Крај нечега или једне ствари је увек бољи него њен почетак. Почели смо лоше, али хвала Богу сада смо много бољи неко управо на том почетку, што је најважније. Оно што је било тада не можемо променити, остаје у прошлости, а ми морамо да смо сконцентрисани на овај тренутак.
А како сам се тад осећао? Па, као и моји саиграчи. Осетио сам и стид и бес. Желео сам да помогнем свом тиму тада, јер пре ћу да патим и борим се до последње капи зноја на терену, него да их угодно гледам преко малих екрана.

За сада играш највише са Урошем Витасом по тој задњој линији. Са ким још волиш да сарађујеш највише на терену?

– Мислим да се Витас и ја добро допуњујемо, по мом неком мишљењу. Доста помажемо један другом и оно што је изузетно важно је што доста причамо. Не само током утакмице, већ и пре ње. А са ким посебно? Одговор је Партизан! За мене није важно ко је на терену, ми смо тим и као тим дајемо голове и побеђујемо.

Шта је по теби највећи квалитет Партизана?

– Имамо добре играче који на првим месту воле да играју фудбал. За мене је највећи квалитет то што имамо играче који у сваком тренутку могу да направе разлику! Е, то је најважније.

Терен на стадиону Партизана и широм Србије нису исти. Некада баш и због тога није лако за игру. Како се прилагођаваш?

– Не брините, већ сам приметио ( смех). У сваком случају у сваком тренутку морамо бити реални и да знамо шта нас чека када играмо са стране. Најважније је да увек покушамо да играмо најбољи фудбал, да се прилагодимо ситуацији, каква таква била увек узвучемо три бода!

Како ти је брат?

– Добро је, још нема клуб, тренира и води рачуна о мени!

Колико ти се допада Београд?

– Веома. Леп град са дивним местима и за шетњу, излазак, са пуно лепих ресторана. Заиста пружа много могућности за уживање са породицом и пријатељима.

Играо си против РФС. Шта нам моźеш рећи, на шта да обратимо пажњу?

– Свака утакмица је утакмица за себе. Променили су до сада много играча, а сада довели и нове. Али ја заиста никада не волим да причам о противницима. Увек се трудим да будем бољи сутра него што сам био данас. Мислим да они и неће играти офанзивно против нас, већ на контра нападе.

Да ли Партизан може до титуле?
Све је могуће, ако у то верујеш!
(Јеванђеље по Марку 9:23)

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ