Данашња утакмица петог кола Суперлиге Србије, између ФК Пролетер и ФК Црвена Звезда, представља јасан показатељ у ком правцу ће се ово фудбалско првенство одвијати. По ко зна који пут, сведоци смо да сви клубови који играју мечеве против Црвене Звезде нису и неће бити у равноправном положају! Оно што је данас задесило Пролетер, може очекивати сваки клуб који буде играо своје утакмице против Црвене Звезде.
У 31 минуту меча у Новом Саду, судија Драган Чоловић није видео или није желео да види оно чему је целокупна фудбалска јавност у Србији имала прилику да сведочи – класичан једанаестерац у корист Пролетера, након играња Катаиа руком у сопственом шеснаестерцу. Брутална судијска крађа урушава углед српског фудбала и приморава нас да се запитамо куда и чему све ово води!? Судија Драган Чоловић је директно утицао на ток утакмице и пресудно допринео крајњем резултату и поразу Пролетера.
Шта ми али и други клубови у Србији можемо да очекујемо после онаквог суђења и свесрдне помоћи која је пружена Звезди, која како нам се чини ни у једној утакмици не сме остати без унапред планираних бодова. У прошлом колу, је драстично оштећена Мачва, када је при резултату 0:0 из очигледног офсајда Звезда дошла до вођства. У овом колу је оштећен Пролетер. Са нестрпљењем очекујемо наредно коло, у коме ће се, сигурни смо са овом праксом сталне судијске помоћи Звезди наставити. Питамо се, да ли је свим фудбалским клубовима у Суперлиги унапред забрањено да у утакмице које играју са Звездом улазе са равноправном шансом да се надмећу и дрзну да против Звезде освоје бодове?
Приморани смо да упитамо ФСС, у чијем је интересу овакво деградирање српског фудбала које је виђено данас и које се понавља из кола у коло? Да ли су сви клубови у Суперлиги равноправни учесници у такмичењу, или има како видимо и повлашћених? Партизан захтева да се судија Чоловић најстрожије санкционише и тиме упути јасна порука осталим судијама да суде по правилима професије, а не по унапред датим инструкцијама.
Позивамо ФСС да стане у заштиту фудбала и свих клубова у Суперлиги, како регуларност такмичења не би била доведена у питање.

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ