Дошао је као појачање у нападу, али га је повреда коју је задобио током репрезентативне паузе са националном селекцијом Мађарске спречила да дебитује на Вечитом дербију. За три недеље колико је провео у дресу црно-белих показао је да је неко ко зна да игра фудбал и ко ће моћи да помогне екипи у будућности.
У 91.минуту игре на утакмици 15. кола LInglong Tire СЛС ФК Партизан – ФК Пролетер постигао је први гол за Партизан, после промашеног пенала у 61. minutu игре при резултату 0:0.

– Ово ми је трећа утакмица коју почињем и срећан сам због гола који сам постигао. А пенал, то мораш да заборавиш. То се дешава, али играч мора да издржи до краја после тога i мирне главе настави да тражи решење ка голу. Када се такве ствари десе, иако наравно није у том моменту пријатно ни екипи, тренерима, навијачима, цела екипа мора да верује да ће погодак доћи. Тако је i било, веровали смо, момци су били сложни сви до једног и узели смо три бода – каже Холендер.

Ниси класичан шпиц, на којој позицији и са ким у пару највише волиш да играш?

– Истина је, нисам класична деветка. Волим да играм у нападу поред неког ко је класична деветка, ко извлачи тај простор и из другог плана да помажемо екипи максимално.

Због повреде ниси играо Вечити дерби?

Шта човек може да каже у овом тренутку. Жао ми је што нисам могао и што нисмо победили, али играће се још један, па полако….

Са екипом си тек три недеље практично?

– Дошао сам са репрезентативне паузе, онда сам опет сад био одсутан, али су ме сви прихватили сјајно од првог до последњег. Са Остојом ( прим.аут Бојан Остојић) сам у соби и онда можете мислити колико је енергија на нивоу!

Национална селекција Мађарске се пласирала на ЕП?

– Фантастичан успех и доживљај. Пресрећан сам што смо успели да се пласирамо на тако велико такмичење. Било је огромно искуство играти за пролаз – завршава Холендер.

После утакмице са Пролетером очекује нас Куп у Милановцу, па потом и екипа ТСЦ на страни?!

– Притисак је саставни део фудбала и све је то нормално. Потрудићемо се да побеђујемо!

Биљана Обрадовић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ