Данас се су се поново огласили, овога пута здружено сви црвено-бели, како би одбранили две особе за које је Симовић одавно лепо рекао да, “ако је Турчин крвав до лаката, Србин мора бити до рамена јер потурици нико не верује”.

Јуче смо сведоци једног полуписменог спин текста у којем се један канадски репрезентативац (који Србију у фудбалу ничим није задужио изузев уколико звезда, како они воле да кажу, није Србија) вајка и тугује над тиме што се на друштвеним мрежама појавила фотографија коју сам и ја добио а на којој се види Љ. Тумбаковиц у некој умањеној величини и М. Борјан у природној величини. Та фотографија поседује и објаву С. Борјан: “Животи”.

Накнадно сазнајемо да је на оригиналу ове фотографије, коју је претходно ЈАВНО ОБЈАВИЛА С. Борјан (неки таблоиди је називају и “госпођетином”) једно малолетно лице, изгледа млађи малолетни потомак С. Борјан и М. Борјана.

Тако се М. Борјан неуко и неинтелигентно вајка над злехудом судбином што је нека непозната особа фотомонтирала главу Љ. Тумбаковића уместо главе овог млађег малолетника. Ту наводи некаква кршења права детета али, колико је мени познато, Љ. Тумбаковић је пунолетан и на овој фотографији се налази његово лице. Могу да разумем да је ово напад на породицу, како сви неуки покушавају да укажу, само ако је Љ. Тумбаковић дете из брака М. Борјана и С. Борјан.

У разлоге због којих се на тој фотографији налази лице пунолетног Љ. Тумбаковића не желим да улазим – то зна онај ко треба да зна. Међутим, М. Борјан би требало да тужи своју супругу јер је само она угрозила приватност млађег малолетника јавно објављујући његово лице које није блуровано или заклоњено. Само је “госпођетина” С. Борјан, овде угрозила права детета и нико други.

Уједно, овај одурни покушај да се и једна политичка странка укључи у одбрану једног млађег малолетника чија су права угрозили само његови лакомислени родитељи, само зато што је на протеклим изборима наступала под слоганом “за нашу децу” речито говори о побудама овог споромислећег а брзоделујућег брачног пара.

ЈЕДИНИ КОЈИ СУ УГРОЗИЛИ ПРАВА ОВОГ МЛАЂЕГ МАЛОЛЕТНИКА СУ, ЗАКЉУЧИМО, ЊЕГОВИ РИЈАЛИТИ РОДИТЕЉИ И СВИ КОЈИ ОБЈАВЉУЈУ ФОТОГРАФИЈЕ ДЕТЕТА БЕЗ ЗАКЛАЊАЊА ЛИЦА.

Међутим, уместо суда (којем се неизмерно радујем) овде је пре надлежан Центар за социјални рад и родитељско старање који би требало да опомене неодговорне родитеље да се лица млађих малолетника не објављују јавно (а посебно не преко друштвених мрежа) без блуровања. Једна од мера против неодговорних родитеља је и лишење родитељског права.

Није, међутим, ово први пут да се на овакав начин покушава замаглити истина да се директору фудбалског клуба подно тенка преко три године не поступа по јавно подигнутој оптужници за малверзације и непочинства у српском фудбалу.

Није ово ни први пут да се захтева да неко буде избачен из клуба и са посла због своје критичке и слободне речи.
Некада се то дешавало једном кошаркашком тренеру, данас се дешава једном универзитетском професору а сутра ће се десити свакоме од вас.

О мом клупском и наставнонаучном статусу неће одлучивати доктор Алфа Универзитета и Интерполово лице које свима звучи познато.
А ја се свакако, како то Киш рече, нећу дати пасјим синовима.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ