“Свет”, каже Ајнштајн, “није лоше место зато што у њему живе лоши људи већ зато што добри људи поводом тога ништа не предузимају.”

Клуб, којем је прошле године суђено 17 пенала у прошлој десеткованој сезони па на само 9 утакмица није суђен пенал, клуб који је у 21. веку освојио још једну титулу европског првака али ону по броју досуђених пенала, клуб који у првом колу, на првој утакмици ове сезоне добија пенал, по свом добро познатом нахођењу, почиње сезону пеналом и саопштењем.

Ненавикнути на ова претпоноћна мрачна оглашавања човека који је изабрао ноћ да започне кампању и кандидатуру за председника ФСС, морамо да понудимо кратак одговор на његово питање “треба ли сви да очекујемо да ћемо проћи као Напредак?”

Не.

Нaпредак је против Партизана у последње три утакмице, пре ове, забележио две победе и једaн нерешен исход. Супротно томе, Партизан је Звезду у последње три утакмице два пута савладао и једном играо нерешено, па је право питање које ваља да поставе подно тенка да ли ће сви проћи онако како Звезда пролази против Партизана?

Алфа интерпол доктор заборавља и прошлосезонски слободан ударац у 97. минуту за Марка Марина такође под Багдалом, на сломљене свлачионице, поломљена врата од судијске канцеларије, неовлашћене претње судијама које су четири сата састављале записник као да ставаљају Мојсијеву Књигу постања.

Овај клуб је склон забораву, ова специфична црвено бела Вариола Корона је она која је једина гласала против увођења ВАР технологије у српски фудбал а син њеног челника седи у Комисији која ВАР технологију наводно треба да уведе!?

Њене судије и суђење у прошлој сезони добро памте судијски силована Инђија и унакажено покрадени Рад а ми добро памтимо све: и смех Боаћија на стадиону подно тенка, самосаплитање Јованчића у Земуну и лаковихорни пад Радоњића у Новом Саду.

Ми се обраћамо Фудбалском савезу Србије са апелом да испита суђење на утакмици против Новог пазара, примени одредбе свог Дицсциплинског правилника и покрене поступак против овог клуба услед јавног коментарисања суђења, да ове делинквенте осуди а од јавног тужилаштва да захухталог претендента на место председника ФСС (запитајмо се тек како би тада изгледало суђење?) најзад извуче из фијоке у којој дуго живи међу јавом мед сном, јер има другове који му плаћају дугове.

Ми ћемо ипак наставити да радимо оно што најбоље знамо у дуелима против ове пошасти јер је челик на рђу отпоран.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ