Голман Немања Стевановић је у јавности проглашен за хероја утакмице 14.кола Linglong Tire  СЛС ФК Спартак ЖК – ФК Партизан одбранивши пенал у 90.минуту игре при резултату 1:2 за Партизан.

Ово је његов угао:

– Веома важна утакмица за нас. Имали смо много проблема због повређених играча и заражених короном. Императив нам је била победа! Али, показали смо карактер и заједништвоу овим тешким тренуцима и на крају успели заслузено да победимо – почиње Стевановић.

– Кад је реч о пеналу припремао сам се са тренером голмана Јовшом ( прим.аут Немања Јовшић). Радили смо анализу и то ми је много помогло да одбраним пенал. Ритуале имам као и нацине на који браним пенале, али нек то остане тајна овај пут. Био сам убеђен да ћу одбранити пенал.

– У Партизану ми је свака одбрана омиљена. Трудим се да водим екипу на терену и да их имам што мање. Другари из клуба су ми наравно сви честитали. Били су увек уз мене и захвалан сам им на томе. Синоћ сам им се одужио одбрањеним пеналом. Добио сам стварно велики број позива што од родбине, пријатеља па до огромне армије наших навијача!

– Мислим да смо победом против Спартака вратили самопуздање. Време је наш савезник. Сигуран сам да ћемо из утакмице у утакмицу бити све бољи и бољи и да ћемо побеђивати.

– Одмор ћу провести са супругом која је моја највећа подршка. Била је уз мене у најтежим тренуцима и овај пенал поклањам њој. Отићи ћу мало и код својих у Зворник и Тршић, да посетим маму, родбину и пријатеље.

Биљана Обрадовић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ