Црно-бели реванш утакмицу плеј-оф фазе квалификација за Лигу конференције у Београду дочекују са једним голом заостатка у односу на екипу Санта Кларе.

Упркос томе, играчи, а међу њима и Рикардо Гомеш, верују да ће након другог меча обезбедити пролаз у групну фазу:

„Нисмо могли да играмо онако како умемо. Не знам шта се десило, нисмо показали агресивност коју иначе показујемо, нисмо играли онако како иначе играмо. Ипак, мислим да је све још увек отворено. Изгубили смо, али смо постигли гол, тако да је све отворено за реванш. Урадићемо све да променимо резултат“, поручује.

За девет година колико је провео играјући у Португалији, имао је прилику да се упозна са Партизановим противником, тако да њихов начин игре за њега није представљао изненађење.

„Гледао сам њихове утакмице, имају добре играче, као што смо видели. Мислим да нам је највише недостајала агресивност. Да смо играли онако агресивно како умемо, могли смо да створимо више шанси и постигнемо гол“, истакао је.

Као и у Сочију, и у Понта Делгади екипа је играла у веома тешким условима, уз веома висок проценат влажности ваздуха који им је додатно отежавао на терену. Ипак, Гомеш не сматра да су временске прилике кривац за партију коју је пружио његов тим:

„Није био проблем у влажности и терену, него у тиму. Нисмо играли добро, морамо да размислимо о овој утакмици и видимо где смо погрешили да бисмо то поправили до следећег сусрета.“

Међу бројним повредама које су мучиле играче Партизана последњих дана, највише се истицала повреда Пантића коју је задобио на загревању пред меч са Сочијем, као и повреда Здјелара, два дана пред утакмицу са Санта Кларом.

„То су два стандардна играча, играли су сваку утакмицу. Међутим, ми ту ништа не можемо, сем да их чекамо да се врате. Надам се да ће нам се Здјелар ускоро придружити, знам да Пантић не може још неко време. Сваки играч нам је од помоћи!“,

рекао је Гомеш и изнео своја очекивања за реванш:
„Они су самоуверени, пустили смо их да играју како су они желели, нисмо били довољно агресивни. Морамо играти потпуно другачије, морамо да покажемо шта умемо пред нашим навијачима. Морамо да победимо!”

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ