Станојевић: У добром смо моменту и увек идемо на победу. И реми добар исход за реванш у Београду

СА осмесима на лицима је експедиција Партизана после двочасовног лета стигла у Сочи, омиљену туристичку дестинацију Владимира Путина, а план је да се у истом расположењу црно-бели укрцају у челичну птицу и у ноћи између четвртка и петка. Пет везаних победа на старту сезоне без примљеног гола донело је много на плану самопоуздања, па иако ће се вечерас од 18 часова (РТС 1, Арена 1) наспрам Станојевићевог тима наћи далеко најквалитетнији противник од почетка борбе за бодове и европску визу, оптимизам не губи на интензитету нимало, напротив.
Стратег црно-белих је у дану пред првих 90 минута овог двомеча одавао утисак тренера који је потпуно миран јер је успео да одради све зацртано са екипом. Остало је још само да Натхо и другови то покажу на терену “Фишт” стадиона.
– Дефинитивно смо у једном добром моменту. Увек идемо по позитиван резултат, па ако не можемо да победимо онда бар да не изгубимо. Пред нама је ривал из озбиљне лиге, који много улаже, има фантастичну инфраструктуру. Јасно је да нам жреб за ово коло квалификација није био наклоњен.
Сочи је скениран из свих углова, а значајан допринос је дао и тренер Локомотиве Марко Николић са којим је Станојевић био често у контакту последњих дана.
– Они су екипа која у сваком тренутку може да постигне гол. Највећа опасност је свакако Еквадорац Нобоа, који већ дуги низ година игра одлично у великим руским клубовима. Испратили смо све њихове утакмице у овој сезони и неке из прошле, увек играју у формацији 3-4-3. Тешко је играти против екипа које имају тројицу позади, ширину и са доста играча горе завршавају нападе. Изузетно су опасни из прекида, тако су прошле сезоне победили Локомотиву, на сличан начин су пре неки дан дали први гол Ахмату.
Петопласирани тим руског шампионата из прошле сезоне је пред старт нове комплетно променио одбрану. На ту, али и остале чињенице везане за игру Сочија Станојевић прилагоди игру Партизана.
– Увек се адаптирам према ривалу, чак и сад када смо играли против Вождовца. На терену све зависи од вас, ако сте прави и квалитетни успећете да се наметнете. Ми ћемо играти наш стил, а терен ће дати одговор ко ће успети у намерама.
Позитиван резултат је и реми, а дефанзива црно-белих са 450 минута без примљеног гола је добар гарант за тако нешто.
– Цео наш тим игра одбрану, задовољан сам како играмо у дефанзиви, само су Словаци направили пар шанси, у првенству за сада нисмо имали проблема. Неке смо играче одмарали, морамо да водимо рачуна о свему. Имао сам дилеме око тима, нешто сам променио и направио тим који сматрам да на најбољи начин може да се супротстави Сочију.
Изостанак публике се по Станојевићевим речима неће превише одразити на вечерашњу утакмицу.
– Они генерално и немају публику која би представљала оптерећење за наше играче. Лакше је играти пред публиком, макар и противничком, адреналин је другачији, све је некако лакше.
За крај и очекивано предвиђање епилога првих 90 минута двомеча.
– Добар је сваки резултат који ти даје шансу да у реваншу можеш да обезбедиш пролаз. Да не филозофирам превише наравно да сви ми желимо и размишљамо о победи, али је најважније остварити резултат који нам даје реалне изгледе да пред нашим навијачима успешно завршимо посао – закључио је Станојевић.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ