U utorak 06. oktobra u sportskom balonu u ulici Braće Jerković 119 koji pripada Centru za zastitu odojčadi dece i omladine,
organizacija Dečje Srce u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja organizovala je manifestaciju DECA I SPORT u okviru Dečije nedelje.

Fudbaleri Partizana Aleksandar Miljković i Slobodan Urošević doneli su poklone iz crno-belog butika, kao podstrek mališanima da se pored sporta angažuju i na polju obrazovanja.

Pored izlaganja ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije g. Zorana Đorđevića, okupljenim mališanima se obratio i prvotimac Partizana Aleksandar Miljković rečima:

‘Hvala vam što sam danas imao priliku da se družim sa vama! Puno mi je srce kada kao prvotimac Partizana svoji primerom mogu da vas podstaknem da se bavite sportom i ujedno školujete.
Sport vam donosi mnogo toga lepog, ali su i neuspesi njegov sastavni deo. Zato budite hrabri i borite se!

Dečijoj nedelji, prisustvovali su i Dejana Bačkov, šampionka sveta u paratekvondu, paraatletičari Željko Dimitrijević koji je 95% slep i koji se takmiči u disciplini bacanje koplja i Miloš Grlica koji je u kolicima, a njegova disciplina je bacanje čunja. kao i omladinci Crvene Zvezde Nikola Pantić i Andrej Đurić.

Propratno pismo - Dečija nedelja

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE