Играч Партизана Александар Лутовац у утакмици 3. кола Linglong Tire СЛС нашао се на позицији десног бека где је заменио стандардног Немању Милетића.

Ротације на позицијама штопера, левог и десног бека настале су после лоше партије црно-белих на гостовању у Новом Пазару у утакмици 3. кола Linglong Tire СЛС,као и због правила бонус играча.

О дешавањима у табору црно-белих, променама међу стартерима говори првотимац Александар Лутовац.

После лоше партије у Новим Саду, шеф Милошевић је заменио неколико стандардних играча и на те позиције убацио играче са мањом минутажом. Колико вам је био генерално проблем да се можда сви уклопите на терену, јер то није екипа која је стандардно уигравана?

– Било је веома тешко, с обзиром на то да никада нисмо играли пре ове утакмице у поставци где су четворица играча позади, а уз то смо ми ‘нови’ можда одрадили два тренинга заједно. Али, мислим да смо одиграли јако добро у дефанзиви и да смо дали сигурност нашем нападу који је константно угрожавао гол Јавора. Мислим да је свима била у глави само мисао да не примимо го и драго нам је што смо успели у томе. Ово је рецепт какав вољни моменат Партизан треба да има на свакој утакмици, а мислим да ћемо и све бољу игру показати из утакмице у утакмицу.

После утакмице са Пазаром, не само шеф Милошевић, већ и играчи су коментарисали да их је искрено срамота на приказаној игри?

– Искрено мислим да је цео клуб био разочаран после Новог Пазара и мислим да смо сви подједнако криви, без обзира да ли смо играли ту утакмицу или не. Таква утакмица нам је, нажалост, за наук како никада више не требамо да уђемо у утакмицу и понашамо се на њој. Драго ми је једино што је то иза нас и да сада искључиво требамо да гледамо у будућност ии висе не дозволимо да нам се такав дан понови! – изричит је Лутовац.

Позиција десног бека није твоја природна позиција, мада се сви слажу да си пружио добру партију. Да радиш доста на њој и да си свестан шта треба још да исправиш говорио си и током припрема на Златибору.

– Радим на тој позицији већ осам, девет месеци и трудим се да сваки дан упијам и да унапређујем своју игру колико год могу. Стручни штаб ми је доста помогао на тренинзима и разговором, јер сам морао и размишљање да променим у односу на напад. Доста тога сам научио и од саиграча и мислим да могу још доста да напредујем на тој позицији. Такође мислим да ми фали континуитет утакмица које су можда и најбитнији фактор у напредовању код играча. У сваком случају прија ми сто сам на терену и трудићу се да сто висе помогнем екипи да оствари зељене резултате. Захвалан сам на указаном поверењу у овако тешкој ситуацији.

Да ли мислиш да ако је већ све морало да се деси да је добро што се десило сад?

– Мислим да никада није добро кад Партизан изгуби бодове, јер смо ми један од највећих клубова на овим просторима и не смемо себи да дозволимо неке ствари. Али, сигурно да нас је та утакмица додатно продрмала и сигурно да цемо са много више мотива и концентрације морати да улазимо у сваку наредну утакмицу. Стета је што смо морали да платимо цену, али ако наставимо путем којим смо кренули после те утакмице, лако ћемо надокнадити све.

Далек пут, тежак противник, црно-беле чека у суботу Радник из Сурдулице.

– Још једно, на папиру, тешко гостовање, али то ништа не мора да значи. И даље стојим при томе да ако ми будемо прави, нећемо имати ни један проблем. Притисак увек постоји, и тако мора да буде. Поготово код нас, мислим да је притисак саставни део Партизана и то је добро. Партизан увек мора да има највеће циљеве и без обзира на противника увек мора да иде на победу. Ни једна утакмица није лака, али даћемо све од себе да из утакмицу у утакмицу дижемо своје самопоуздање и освајамо потребне бодове.

И да скренемо тему са фудбала, твоја сестра је такође у спортским водама?

– Истина и стога бих желео бих да искористим прилику да пожелим срећу и честитам својој најстаријој сестри Николини која игра рукомет и која је потписала уговор са ,,Merignac Handball” у Бордоу (прва лига Француске). Као спортска породица све своје успехе и поразе доживљавамо заједно и јако ми је драго сто је успела у свом циљу да заигра у најбољој лиги Француске. Иако се женски рукомет слабо прати у Србији, мислим да је велики успех што имамо још једну играчицу у великим лигама. Њима ускоро почиње сезона и желим јој да настави да ређа успехе и остварује добре резултате на свим пољима.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ