У утакмици 14.кола Linglong Tire СЛС екипа Партизана савладала је екипу ФК Спартак ЖК резултатом 1:2 ( 0:1). Стрелци за црно-беле били су Такума Асано( 34’), Александар Шћекић (71’) и Туфегџић за Спартак (61’).

Само неколико сати после утакмице за сајт Партизана говори Такума Асано.

– Била је ово тешка утакмица, то смо знали од старта. Додатни притисак нам ствара што заостајемо са бодовима и што смо знали да их проспемо на гостовањима. Ипак, оно што је приметно јесте да смо почели да враћамо самопоуздање и да настављамо да играмо како смо се договорили и кад се деси да примимо гол. Ту смо увек падали психолошки из страха да не изгубимо и онда ти се ‘вежу ноге’. Сада је видан помак, али је потребно време да још више играмо и играмо као тим.

И тај други гол у 71. минуту дао је Шћекић главом?

– Шћека ( прим.аут.Александар Шћекић) је сјајан момак и саиграч. Сталожен, миран и увек ускочи у правом тренутку. Дао је сјајан гол који је пуно значио екипи!

Ипак, херој утакмице је голман Немања Стевановић?

– Он је херој, али заслуга за ову утакмицу иде и свим момцима из разлога који сам поменуо. Неца је одличан код пенала, то сви знамо, али ипак они су увек лутрија . Неца увек збија шале, са њим никада није досадно, а уз то је сјајан голман и пун самопоуздања!

У екипи Спартака је и твој сународник Нобору Шимура. Да ли сте се знали раније?

– Искрено, срели смо се први пут, нисам ни знао да имају Јапанца у тиму. Мало смо попричали пре утакмице.

Данас се прикључујеш националном тиму Јапана, где ћете одиграти две утакмице у Европи. Већ 13.новембра играте са екипом Панаме. а потом четри дана касније у Грацу са Мексиком.

– Искрено се радујем! За сваког играча је велика част бити у националном тиму Јапана. Потрудићу се или да дам гол или да асистирам, завршава Такума Асано.

Биљана Обрадовић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ